fredag 22 juli 2011

Jag har bestämt mig...

...för att sluta misshandla min kropp.

Jag har den senaste månaden närmat mig beslutet att försöka sluta röka mer och mer. Nu kom det sig ju så att jag åkte på en förkylning med rejäl hosta. När jag försökte ta ett bloss höll jag på att hosta ihjäl mig. Det gick med andra ord inte att röka. Bra tillfälle att göra ett försök att sluta, tänkte jag. Det är nu tredje dagen som jag är rökfri. Men om jag hade hosta innan så var det ingenting mot för vad jag har nu. Jag håller på att bli tokig!!! Har läst att det är vanligt att man får en ordentlig hosta när man slutar röka. Det är en del av läkningsprocessen. Kroppen rengör sig från allt gift och smuts. Alltså hostar man upp det... Läste också att vissa kan ha hosta i flera månader. Men alltså jag vet inte om jag klarar av att hosta så här i flera månader... Det är ju fruktansvärt jobbigt. Alltså jag hostar så jag får svårt att andas. Men det är väl det pris man får betala för det man har utsatt kroppen för. Ibland känner jag att jag kanske ska ge upp och ta en cigarett om det kan få hostan att sluta. Men jag vill ju verkligen sluta nu. Och ger jag upp och tar en cigarett nu kommer jag nog inte att försöka sluta igen i första taget med tanke på vilken hosta man kan råka ut för och hur jobbigt det är. Hoppas jag inte skrämmer någon nu som försöker sluta. Det är säkert inte alla som det blir så jobbigt för. Och naturligtvis kommer det att vara värt det i slutänden. Ja ja, jag fortsätter väl att hosta då. För jag tänker inte ge upp än. Skönt att få skriva av sig lite i alla fall. Kanske finns det någon där ute med liknande erfarenheter...  Nog om detta. Jag får nog anledning att återkomma till ämnet... 

 Nu till något roligare. Lite inredningsbilder.

Japp det får bli allt för idag.

 Ha det bra alla gulliga som kikar in hos mig.
 Kram Sonja.

12 kommentarer:

 1. Lycka till med projekt rökfri! Du är duktig som håller ut! Det är värt det. Och krya på dig! Förkylningar brukar ändå ge sig så småningom.
  Som vanligt har du så fina och inspirerande bilder på bloggen. Alltid lika roligt att kika in här.
  Mariette

  SvaraRadera
 2. Hej vännen
  Vet precis hur du känner dej... har också slutat ,men inte utan hjälp kör med nicorette microtab tyvärr...svårt att vara utan dom också.
  Höll upp i några år förut också men åkte dit på en fest... hopplöst ..kan känna nu också att nää nu åker jag o köper ett paket,men de går ju över efter ett tag :)men suget finns kvar länge länge vilken tröst va ,men tyvärr sant.
  Kämpa på du ,du verkar ha bestämt dej o då går de lite lättare :)
  Skulle kunna skriva hur mycke som helst men herre gud de blir en hel bok då hi hi
  Lycka till gumman o uppdatera så jag får veta hur de går annars får jag peppa dej hi hi
  Kramen Anette

  SvaraRadera
 3. Jättebra steg du har tagit. Jag hoppas verkligen att du klarar att hålla dig borta från giftpinnarna. Är det hostan som gör att du tar en cigarett igen så finns det annat "nyttigt" som du istället kan ta. Kanske ska passa på att få hjälp av läkaren.

  Kram Teres - som håller tummarna för dig.

  SvaraRadera
 4. Grattis till ett mycket förnuftigt beslut! =) Jag håller tummarna för att det går vägen och att du låter bli giftpinnarna för gott. Lycka till, vännen! =)

  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Bra där!
  Du tar ett mycket klokt beslut om du slutar röka..heja dig!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Hej gumman!

  Vad duktig du är !!!! Ge inte upp för tusan;) Jag har nu hållit upp i 1 år och 4 mån. Så jäkla skönt!
  Tyvärr så kan jag inte hjälpa dig om hostan för det hade jag ingen. Men stå ut bara så fixar du det! Är det jäkligt så finns jag här! Ibland så behöver man någon när man är så sugen och vill ge upp;)

  Lycka till!

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 7. Hej duktiga du som vill sluta röka o kämpar på. All heder till dig! Har tyvärr inga råd o ge. Själv är jag icke rökare.
  Har lite svårt för de som inte tänker på oss andra med astma mm. Kan ta sista blosset på ciggen o så gå in i butiken o blåsa ut de sista. Eller de som står utanför dörrarna till Ica o blossar. Man får gå genom en ridå. Urk!!!!!!

  O de som är storrökare luktar ju askfat. Vill man de? Gula naglar o äcklig andedträkt. Oj nu klagar jag. Hoppas ja inte trampade nån på tårna men jag har lite svårt med ciggaretter.

  Du är duktig du iaf. Hostan kommer ge med sig o de kommer vara värt det. Min svägerska som slutade röka sa att allt smakade godare. Kaffet var godare osv.

  Hoppas helgen blir bra
  Kram cAmilla

  SvaraRadera
 8. Vad duktig du är, håll ut!
  Jag har aldrig rökt men förstår att det är svårt att sluta. Speciellt om man måste hosta också.
  Vilka vackra bilder du har tagit på havet och stranden vid er stuga. Helt underbart!

  Ha det bra!
  Agneta

  SvaraRadera
 9. När jag slutade röka hostade jag också men min doktor sa att det är flimmerhåren som äntligen reser på sig som gör att man hostar, så tänker man så är det okej att hosta om man vet att det slutar snart. Jag tog hjälp av sluta röka tabletter funkade jättebra har varit rökfri i fyra år nu. Lycka, lycka till!!!

  SvaraRadera
 10. Jag tycker det låter som en mycket bra idé och jag håller tummarna för dig! Tänk vad pengar du sparar som du kan köpa inredning för:).
  Jag har själv slutat och det går bara viljan finns.

  Ha en bra dag!
  Kramkram

  SvaraRadera
 11. Hej
  Det var en envis förkylning du har råkat ut för,hoppas du känner dig bättre snart.
  Kramar i massor!
  Ninni

  SvaraRadera
 12. Stort LYCKA TILL ♥.Jag slutade 13 Maj och Älsklingen 14 Maj.Det fixar du .Ha det gott.Kram ♥

  SvaraRadera