torsdag 29 september 2011

Hmmmm...

...jag är väl inte helt nöjd med mitt nya köksbord nu när det har kommit på plats.
 Jag vet inte riktigt vad det är men något känns fel.
 Men jag får väl känna efter ett tag. Är kanske bara ovan med ett sånt stort bord.
 Eller så är det kökssoffan som inte passar till. Kanske skulle ha bara stolar istället...

 Här kommer lite detaljbilder från mitt kök. Vissa har ni säkert redan sett, men då får ni se dem igen...

En av mina roliga skyltar får avsluta...
Gillar skyltar som ni kanske vet...

Nu önskar jag er en skön torsdag kväll.
Och imorgon är det fredag igen...

KRAM

måndag 26 september 2011

Strutar...

Jag har pysslat ihop lite strutar som jag ska sälja på en julmarknad här i Valbo.
Det har bara blivit fyra stycken än så länge, men fler ska det bli...
 Dessutom ska det bli lite annat pyssel också. Jag visar vad det blir senare.

 Jag har hunnit med att måla ett till skrivbord också.
 Det är nu till salu för 1400 kronor.
Mejla mig gärna på sonjawahlman@hotmail.com om du är intresserad.

 Ja, inläggen duggar ju inte så tätt här hos mig precis. Men tiden räcker helt enkelt inte till.
 Ska försöka bättra mig lite... Men tack till alla er som kikar in ändå.

 Ha en härlig måndag!
Kram Sonja.

måndag 19 september 2011

Nytt köksbord...igen

Håller på att måla ett köksbord. Ska byta ut vårt "gamla".
Jag håller till i vardagsrummet för det var bara där detta stora bord fick plats.

Så här ser vårt nuvarande köksbord ut.
(Bild från i julas).
Jag tycker jätte mycket om det bordet också. Nackdelen är att eftersom det är ett slagbord är det ben överallt som är i vägen. Det går inte att skjuta in stolarna ordentligt t ex. Det är tredje gången på ca 1 1/2 år som jag byter köksbord nu. Hoppas det blir bra denna gång...

 Det har blivit lite shopping också. Var till en gårdsbutik mellan Gävle och Tierp. Och då kunde jag ju inte låta bli att handla lite...
 En liten plåttavla med griffelfärg som får hänga i hallen och hälsa gästerna välkomna.

 Och ett sött litet tyghjärta. Jag gillar ju hjärtan och har dem lite överallt. Ungefär som Maria Montazami och hennes tofsar...

Ha en härlig måndag allihopa.
 Kram!!! 

onsdag 14 september 2011

Nymålat

En till nymålad möbel har det blivit.
Denna gång en söt liten kommod. Jag har länge letat efter just den här modellen och blev så glad när jag hittade en på loppis för ett tag sedan. Den ska jag ha i sovrummet när det är klart där. Den som har väldigt bra minne kanske kommer ihåg att jag i våras började med projekt "makeover" i sovrummet. Det har inte hänt mycket med det. Men jag hoppas jag kan bli klar till jul i alla fall... Ibland går det segt. Det är ju så mycket hela tiden så man hinner ju inte hälften av allt man skulle vilja. Men det är ju inte bråttom precis...

 Vi hade en hel del äpplen på äppelträdet som vi inte visste vad vi skulle göra med. Men min duktiga make tog tag i saken och gjorde några äppelkakor i går. Det var sååå gott!!!
Mumsfillibabba...

 Och vet ni vad.... jag har fått två till awarder.
Denna gången från Susanne med bloggen Vita Falkens Lantliv
och från Anetthe med bloggen I min vita värld
Jag tackar ödmjukast. Vad glad jag blir.

 Det är meningen att jag ska skicka varje award vidare till 8 bloggare, alltså 16 stycken. Men jag tror många av er redan har fått en eller flera awarder. Därför får de gå till alla bloggare där ute för jag tycker alla är värd en award!

Jag ska i alla fall berätta 8 slumpmässiga saker om mig själv.

1. Jag älskar asiatisk mat. Skulle lätt kunna äta det varje dag.

2. Jag har väldigt lätt för att gråta. En gång kom tårarna när jag tittade på Kalle Anka för jag tyckte synd om honom av någon anledning...... Men som tur är har jag lika nära till skratt. 

 3. När jag lyssnar på musik i bilen måste volymen vara på en jämn siffra. Har nästan kört av vägen ett par gånger eftersom jag fipplat med stereon. Inte bra. Det är väl någon form av tvångstanke.

 4. Jag älskar Grekland. 

 5. Jag gjorde bort mig inför Björn Skifs en gång för många, många år sedan. Jag och en kompis stod och tittade när han uppträdde på PUB i Stockholm. Efter uppträdandet sa jag till min kompis att jag tycker att Björn Skifs är så hiiiimla snygg. Hon tittade lite konstigt på mig. När jag vänder mig om står HAN där med ett stort leende på läpparna. Jag var väl så där 15-16 år och ville bara sjunka genom jorden. Pinsamt...

 6. Jag är ofta överdrivet noggrann vilket gör att saker och ting tar väldigt lång tid för mig. 

 7. Jag gillar att lyssna på hårdrock HÖGT i bilen.

 8. Jag är GALEN i ostkrokar.

 Japp, det var det. Lite onödigt vetande om mej men kanske kul ändå...

Ha en underbar onsdag alla vänner.

Kram Sonja. 

 

lördag 10 september 2011

En till award...

...har jag fått. Den här gången av gulliga Anna med den fina bloggen Mitt vita Björkebo.
 Tack snälla Anna. 

 Den här gången skickar jag den helt enkelt vidare till alla gulliga bloggare som inte fick den förra gången och som kikar in till mig och gör mig så glad.


 Jag har med sorg i hjärtat sålt mitt gamla dokumentskåp. Jag tvekade en hel del men nu är det borta. Det hamnade på ett kontor någonstans utanför Örebro. Jag insåg att det är vitt som gäller för mig. Och att måla ett sådant skåp skulle ha varit synd, tycker jag. Dessutom ett himla jobb... Så nu är det vitt i mitt vardagsrum igen. Så här såg det ut innan med dokumentskåpet.
 
Och såhär ser det ut nu.
 
Köksskåpet fick flytta in i vardagsrummet också. Maken gnällde så hemskt om hur trångt det var i köket så jag gav med mig och flyttade det till slut. Han har nog aldrig varit så glad över att behöva bära en möbel någon gång:)... Det känns bra att det är vitt och ljust igen!

 
Den här söta lilla skjortan hade jag när jag var liten. Den fick hänga på sidan av skåpet.
                                   
                                     Och i köket ser det ut såhär nu ( utan köksskåp).
Ja, köket känns ju större nu...

 
 Ha en trevlig lördagkväll!

Kram Sonja

torsdag 8 september 2011

Jag har fått...

...två awarder.
 En från gulliga Anetthe med den härliga bloggen I min vita värld

Och så har jag fått en från Anette med den fina bloggen Vita rosor
 Tack gulliga ni. Jag är så glad.

Nu ska jag svara på 5 frågor.
 Sedan ska jag skicka awarderna vidare till 5+5=10 personer.

1. Varför började du blogga?  Jag har alltid älskat inredning. När jag upptäckte vad många härliga och inspirerande bloggar det finns tänkte jag att det skulle vara kul att visa mitt hem också och kanske bidra till att inspirera andra. Det tog ett bra tag innan jag "vågade" starta min blogg. Trodde väl inte riktigt att jag skulle ha så mycket att komma med när man såg alla underbara inredningsbloggar som finns... men här är jag nu och det har ju gått ganska bra. Ångrar inte en sekund att jag började blogga. Det är så kul att ge och ta emot inspiration. Och alla nya bloggvänner man har fått.... Superroligt!

 2. Vilka bloggar följer du?  De som finns på min blogglista i första hand. Det finns ju så otroligt många härliga inredningsbloggar så man hinner ju inte kika in till alla varje dag. Önskar också att jag hann med att kommentera mer på era bloggar men tiden räcker tyvärr inte till. Men kikar in det gör jag såklart!

 3. Favoritfärger?  VITT såklart, blandat med lite naturfärger som brunt, beige, grått och lite svart.

 4. Favoritfilm?  Åh, det finns så många bra filmer. Jag älskar verkligen att se film. Jag gillar drama ock action bäst. En av mina absoluta favorit filmer måste nog vara Forrest Gump. Underbar film!


5. Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?  Om det ska vara länder som jag inte har besökt så är det nog Västindien eftersom det verkar helt underbart vackert och Skottland för att det också verkar så vackert med sina gamla slott bl a. Jag skulle också vilja åka till Hollywood i Californien och spana in filmstjärnor och deras hem. New York har jag varit i men skulle gärna åka igen. Det finns ju mycket att se där. Och Grekland älskar jag. Har inte varit där på 10 år så dit längtar jag verkligen.

 Att välja vilka bloggar man ska skicka awarderna vidare till är ju inte det lättaste. Men den här gången får det bli dessa mysiga och inspirierande bloggar.












Nu till något annat... I går var jag till dottern i Falun. Då hann jag förstås in på en loppis en snabbis också. Där hittade jag den här fina gamla spegeln för 38 kr. Klart överkomligt pris, tycker jag.
 
I går kväll var jag och Ninni med den underbara bloggen Hagagården till en gårdsbutik i Hagaström här i Gävle som heter Tant Elwira. Där köpte jag den söta lilla ljuslyktan i fattigmanssilver. Tyvärr (eller tur) så är jag lite fattig just nu så jag kunde inte köpa något mer. Annars kunde jag ha köpt hur mycket som helst. Jätte mysig butik med en massa fint. Så den kan jag rekommendera om ni har vägarna förbi. Själv kommer jag åka dit igen när jag har lite mer pengar, minsann...

Nej, nu blir det till att göra sig i ordning för snart ska vi på föräldramöte på Rebeckas skola. Hon har ju börjat på gymnasiet så det ska bli spännande att se hur det ser ut där.

Ha det bra alla gobitar och tack för att ni tittar in till mig!

Kram Sonja.

tisdag 6 september 2011

Möbler till salu

Dessa nymålade möbler är nu till salu
Charmigt gammalt skrivbord (stol ingår ej).
 Pris 1400kr.

Klicka på bilderna så blir de större...
Kommod.
Pris 900 kr.
  
 Möblerna är i bra skick. Jag kan tyvärr inte skicka möblerna. Däremot kan hjälp med hemkörning i närområdet mot en mindre summa ev. ordnas. Vid intresse eller frågor är du välkommen att mejla mej på sonjawahlman@hotmail.com

Sonja

söndag 4 september 2011

Undrar...

...vem som har haft den här söta lilla klänningen en gång i tiden.
 Jag hittade den på en loppis på Nybo handelsgård här i Valbo. Tyckte den var så söt så jag kunde inte låta bli att köpa den. Fin att ha hängande som prydnad någonstans...


Hoppas ni har haft en bra helg allihopa. Vädret har ju varit underbart (i alla fall här hos mig). Hoppas vi kan få njuta av några fler sådana dagar innan hösten är här på riktigt. Nu önskar jag er alla en trevlig söndag kväll och en bra start på den nya veckan. Snart är det fredag igen...

 Kram Sonja

fredag 2 september 2011

Vitt...

...blev skrivbordet tillslut.

Före
 Åh, vad jag älskar vitt...

 Idag har jag roat mig med att slipa lite möbler, som också ska bli vita.
Ett bord som jag ska ha i vardagsrummet, en stol som nog blir fin till skrivbordet och en tallrikshylla.
 Guuuud, vad det är tråkigt att slipa. Men vädret har i alla fall varit helt underbart idag. Det gjorde ju det hela lite trevligare. Så nu är det bara att fatta penseln och måla, igen... Återkommer med bilder när det är klart.
 Idag var det Fredag igen. Vad fort veckorna går. I helgen skulle det tydligen bli kalasväder. Så passa på att njut!!! Snart är det höst. Fast hösten har ju sin charm den också...

Trevlig helg!
Kram Sonja